fbpx
Sledite nam

POWER 2 CHANGE

go-e je povabilo k električnemu gibanju. e-mobilnost je naš pogon, naša temeljna pristojnost je tehnologija polnjenja električnih avtomobilov. Od posamezne polnilne postaje in fotovoltaičnih povezav do uravnavanja obremenitve celotnih zgradb, ponujamo celovite sistemske rešitve za vse zahteve sodobne e-mobilnosti.

go-eCharger

Polnilna postaja in tehnologija polnjenja za električne avtomobile

Pametna polnilna postaja prihodnosti – za zasebno in poslovno uporabo. go-eCharger se lahko uporablja za polnjenje vseh električnih avtomobilov, registriranih v Evropi. To je še posebej udobno za uporabo in zajema številne dodatne prednosti.

Sprememba za prihodnost


V duhu e-mobilnosti nas združuje naša strast do električne vožnje in strast do oblikovanja naše prihodnosti na bolj ekološki in trajnostni način.
Na poti so še posebej pomembni ohranjanje nedotaknjenega okolja in s tem povezan koncept trajnosti. Zato skrbimo za uporabo recikliranih materialov v svoji proizvodnji.

go-e misli na prihodnost

go-e misli na prihodnost

Nadaljnji razvoj in prihodnost našega okolja sta v središču naše pozornosti. Za go-e je še posebej pomembno prevzeti odgovornost: Ekološko, ekonomsko in družbeno trajnostni ukrepi so pri nas na prvem mestu.

 

Polnilna postaja za električne avtomobile z najvišjo opremo

go-eCharger HOME + je bil zasnovan kot polnilna postaja višjega razreda s kapaciteto polnjenja do 22 kW. Zaradi modula WLAN, ki je standardno vključen, so pametne rešitve, kot so polnjenje z PV presežki, povezava za izmenjavo cen električne energije kot tudi uravnavanje obremenitve, naredili go-eCharger HOME + posodobljivo in zato tudi zanesljivo v prihodnosti!
Enostavna namestitev – lahko se uporablja mobilno

Polnilnik je združljiv plug & play in prihrani visoke stroške namestitve. Preprosto privijte stensko enoto in polnilnik priključite v vtičnico. Kar je med namestitvijo koristno, je absolutni + za uporabo na različnih lokacijah. Tako se polnilna enota višjega razreda spremeni v mobilno polnilno postajo! Zato lahko električni avtomobil zanesljivo polnite praktično povsod, kjer je na voljo elektrika. go-e ponuja tudi adapterje, ki so morda potrebni.

Želite samo napolniti svoj električni avto doma ali potrebujete stalno nameščeno polnilno postajo? Z go-eCharger fix-namestitvijo dobite visokokakovostno alternativo mobilnemu polnilcu go-eCharger HOME +.

Uporablja se lahko povsod – električni avtomobil polnite v katerikoli vtičnici

Z go-eCharger HOME + je mogoče polniti kjer koli, kjer je na voljo izmenični enofazni ali trifazni tok (pod pogojem, da se uporablja ustrezni adapter). Zahvaljujoč vgrajeni vtičnici tipa 2 je go-eCharger izjemno kompakten, saj uporablja kabel tipa 2, ki je že prisoten v avtomobilu. Cable spaghetti adé!
Popolnoma združljiv – ena polnilna postaja za vsak električni avtomobil!

Go-eCharger zaradi vtičnice tipa 2 polni vse električne avtomobile, odobrene za evropski trg: npr. Renault Zoe, Mercedes-Benz EQC, Nissan Leaf, Hyundai Ioniq, Kia Niro, eGolf, BMW i3, vsa Tesla vozila, seveda tudi Model 3. Potrebujete le eno polnilno postajo in lahko napolnite kateri koli model električnih avtomobilov vseh proizvajalcev avtomobilov.

Type 2

Type 2 – primerno za vsa vozila tipa 2, kot tudi vtičnice tipa 1 z adapterjem ali kablom tipa 1

go-eCharger HOME + je mogoče uporabljati univerzalno. Polni vsak električni avtomobil, ki je odobren za Evropo.

Vsa nova električna vozila so opremljena z vtičnico tipa 2 (imenovanim tudi vtikač Mennekes). Starejša vozila z vtičnico tipa 1 lahko z go-eChargerjem napolnite tudi z uporabo adapterja tipa 1 na tip 2 ali kabla.

Tip 2 je osnova za CCS (kombinirani sistem polnjenja). Vtič je znan tudi pod imenom Combo Type 2. Ima dva dodatna kontakta za hitro polnjenje z enosmernim tokom.

Do 22kW

Do 22 kW – visoka zmogljivost polnjenja do 22kW, nastavljiva na aplikaciji ali hitri tipki na polnilnici

Z go-eChargerjem je mogoče doseči visoko zmogljivost polnjenja do 22 kW.
Želeno moč polnjenja lahko izberete s pomočjo aplikacije ali tipke na polnilnici. Možna je nastavitev med 6 in 32 amperi. Ena LED dioda na polnilniku ustreza 1 amperu.

Mobilno

Mobilno – polnilnik, ki ga lahko vzamete s seboj, zahvaljujoč funkciji za hitro odklapljanje

Napolnite električni avtomobil doma in na poti: to omogoča stensko držalo s funkcijo hitrega odstranjevanja polnilnice. Doma je polnilna enota priročno pritrjena na stenski nosilec. Go-eCharger lahko odstranite v enem enostavnem koraku. To ga spremeni v mobilni polnilec za kateri koli električni avtomobil.

Priključi in polni

Priključi in polni – enostavna namestitev tudi brez električarja. Za vse običajne vtičnice v Evropi

go-eCharger je mogoče priključiti neposredno na obstoječo vtičnico CEE 32. Z ustreznimi adapterji se lahko priključi tudi na skoraj vse druge običajne vtičnice v EU.

Visokokakovostno plastično ohišje

Visokokakovostno plastično ohišje – izjemno odporen na udarce in UV materiale iz visokokakovostne plastične mase

Visokozmogljiv plastični ASA, ki se uporablja za naše polnilnike, je izjemno odporen tudi v ekstremnih vremenskih pogojih (toča, vročina, mraz). Uporabljena plastika je tudi odporna na svetlobo, zato se barva obdrži več let (ne bledi / rumeni).

RFID

RFID  – sebni dostop z večino kartic, ki podpirajo RFID (npr. kartica EC) ali čipov RFID. 1 čip je vključen v dostavo

RFID funkcijo lahko uporabite za prilagoditev dostopa do polnilne postaje. To pomeni, da nihče ne more začeti postopka polnjenja brez dovoljenja. Poleg tega je mogoče vse postopke polnjenja shraniti na do 10 računov. RFID omogoča avtorizacijo dostopa do stroškov, jih nadzira, oceni in izvozi kot datoteko CSV.

WLAN in dostopna točka

WLAN in dostopna točka – povezava prek interneta (integracija v obstoječe omrežje) ali neposredno prek dostopne točke

Za dodatne funkcije so na voljo vmesniki. Če želite, lahko go-eCharger povežete z internetom (integracija v obstoječe omrežje ali neposredno prek dostopne točke) in izkoristite dodatne funkcije (npr. Povezava z izmenjavo cen električne energije, različne nastavitve časovnika prek aplikacije) itd.

Aplikacija za Android in IOS

Aplikacija za Android in IOS – brezplačna aplikacija za podrobne nastavitve in nadzor go-eChargerja (alternativno tudi prek spletnega brskalnika)

Brezplačna aplikacija ponuja veliko dodane vrednosti. S pomočjo aplikacije lahko preverite zgodovino polnjenja, uredite tok, konfigurirate gumb za nastavitev na polnilni enoti ali začnete polniti. Če imate raje osebni računalnik: prek spletnega brskalnika lahko nastavite tudi različne nastavitve.

Nadzor polnjenja

Nadzor polnjenja – informacije o polnilnem toku, zgodovini polnjenja, prepoznavanju adapterja in zaznavanju kabla tipa 2

Vse informacije o postopku polnjenja so na voljo prek aplikacije. Seveda lahko prekinete tudi polnjenje, nastavite polnilne tokove in še veliko več.

Izravnava obremenitve

Izravnava obremenitve – razdeli trenutno obremenitev med polnjenjem več vozil (razširljivo z go-eController *)

Z več polnilnimi postajami na gospodinjstvo (na omrežno povezavo) bo upravljanje obremenitve v prihodnosti nujno. Ob polnjenju več električnih vozil hkrati se običajni gospodinjski priključki preobremenijo.

S pomočjo upravljanja obremenitve, polnilne postaje komunicirajo med seboj in z go-eController-jem *, ki spremlja obremenitev stavbe. To zagotavlja učinkovito in varno porazdelitev energije.
* dodatni izdelek

Funkcija Double-Eco

Funkcija Double-Eco – ekološko in ekonomsko smiselna raba energije s povezavo do izmenjave cen električne energije

Stroškovno učinkovito polnjenje, kadar je cena električne energije najnižja. To omogočamo s partnerjem aWATTar. S to funkcijo se lahko go-eCharger poveže v izmenjavo cen električne energije in 24 ur vnaprej vidi, kako visoka bo cena električne energije naslednji dan.

Ker je pogosto presežek električne energije, so možne celo negativne cene električne energije. To zagotavlja učinkovito in ekološko uporabo presežka električne energije in zato prispeva k zmanjšanju vpliva, ki ga imamo ljudje na naše okolje. Hkrati vam omogoča zmanjšanje računa za elektriko.

Predpogoj za ekonomsko korist: Končni potrošnik mora biti stranka AWATTar.

Časovnik

Časovnik – prednastavitev časa polnjenja z zagonom in ustavitvijo, delovni dan in čas

Ekonomsko in ekološko elegantno: s pomočjo časovnika je mogoče določiti čas začetka polnjenja. To je optimalno, na primer za polnjenje ponoči ali v zgodnjih jutranjih urah (možnost prihranka z nočnimi tarifami).

Ta funkcija se izplača tudi okolju, podobno kot Double-Eco funkcija. Ko ne polnite ob največjih konicah, lahko zmanjšate napetostne konice in presežni tok lahko uporabite ponoči.

Prilagojeno

Prilagojeno – uporabniški računi z mesečnim pregledom porabe in upravljanjem RFID kartice

Za vsako kartico RFID se lahko dodeli zmogljivost polnjenja osebnim računom in tudi odčita. Nadaljnje nastavitve so lahko tudi individualizirane. Na primer, barve LED na polnilniku svetlo ali barvito – po želji. Različice za zaklepanje lahko nastavite tudi posamično.

Povezava s pametnim domom

Povezava s pametnim domom – nadzor prek pametnih domačih naprav, kot sta Amazonov Alexa ali go-eController *

Če je go-e polnilnik priključen na WIFI, lahko polnilno postajo priročno upravljate prek aplikacije. To je še posebej zanimivo za fotovoltaične povezave in uravnavanje obremenitve. Kmalu bo mogoče uporabiti jezikovne pomočnike, kot sta Alexa iz Amazona ali Siri iz Apple-a, pa tudi z go-eController *.
* dodatni izdelek

Posodobljivo

Posodobljivo – nenehno izboljševanje in razširitev funkcij. Posodobitve so možne prek daljinskega vzdrževanja

Namestitev posodobitev je glavna prednost polnilnikov, povezanih z internetom. Za namestitev posodobitev servisu go-eCharger ni treba poslati storitev. Posodobitve je enostavno inicializirati prek aplikacije.

Zaščitni modul RCD z zaznavanjem enosmernega toka

Zaščitni modul RCD z zaznavanjem enosmernega toka – zaščitni modul RCD za zaznavanje enosmernega toka v različici polnilnika z 22 kW preprečuje drago namestitev RCD tipa B doma

RCD ščiti pred električnimi sunki. Za zagotovitev, da RCD, nameščen v hiši, še naprej zagotavlja zanesljivo zaščito tudi pri uporabi polnilne postaje, mora biti v hiši ali polnilniku nameščen dodatni zaščitni modul RCD ali RCD za napake enosmernega toka (tip B). To je potrebno v primeru, če vozilo proizvaja preostali tok. Če pride do napake, zaščitni modul RCD izklopi polnilno enoto in tako zagotovi najvišjo možno raven varnosti.

Varno

Varno – podrobne varnostne funkcije zagotavljajo zaščito pred poškodbami

Go-eCharger HOME + je v prvi vrsti nepremična polnilna postaja, hkrati pa je idealen tudi za uporabo na poti. go-eCharger nudi varnost v primeru nepravilno nameščenih vtičnic. Če faza (nevtralni vodnik ali ozemljitev) ni pravilno priključena, se sistem izklopi in s tem prepreči poškodbe vozila.

Izklop zaznave ozemljitve

Izklop zaznave ozemljitve – deluje tudi z omrežji, kjer ni mogoče zaznati ozemljitve, npr. na Norveškem

Električno omrežje ni povsod ozemljeno. Zlasti na območjih z visokimi varnostnimi zahtevami ali na območjih zmrzalnih tal se uporabljajo izolirni transformatorji, ki odpravijo nevarnost električnega udara na končnih napravah. Tako da go-eCharger deluje tudi v teh regijah, lahko zaznavanje zemlje izključimo.

IP 54

IP 54 – zaščita pred umazanijo in vodo, primerna za stalno uporabo na prostem

Z zaščitnim razredom IP 54 je polnilnik primeren za stalno delovanje na prostem. Polnilnik je zaščiten pred brizganjem vode in lahko prenese močne padavine.

IP (mednarodna zaščita) določa zaščito električne opreme za različne okoljske pogoje. Na primer vdor tujkov (na primer prahu) in vode.

Proti kraji

Proti kraji – mehanska ključavnica zaklene kabel z avtomobilom in polnilnico, dokler je lastnik ne odklene

Za zaščito polnilnice pred krajo je priložena varnostna sponka za pritrditev kabla. Ta je privita na steno in zaklenjena s ključavnico. Na poti se polnilnica zaklene s polnilnim kablom in zaklene na avtomobilu, dokler se vtič ne odstrani iz vozila.

Fotovoltaika

Fotovoltaika – za polnjenje uporablja odvečno sončno energijo (potrebna je povezava API ali go-eController *)

go-eCharger lahko posebej uporabi presežni tok iz fotovoltaične namestitve prek API-ja (odprt programski vmesnik) ali go-eController-ja *.

Z go-eController * lahko fotonapetostni presežek uporabimo ne le za go-eCharger, temveč tudi za druge pametne ali običajne naprave, kot so električni bojlerji za vodo. Toda tudi brez go-eController * lahko go-eCharger komunicira s fotovoltaičnim sistemom s pomočjo API-ja, če je na voljo pretvornik.
* dodatni izdelek

API

API – odprti vmesnik za kombinacijo z napravami drugih proizvajalcev

Z go-eChargerjem dobite sistem z odprtim vmesnikom (API). To je še posebej zanimivo, če želite povezati lastne aplikacije. Na primer fotovoltaični sistem. Odprti vmesnik zagotavlja, da lahko drugi proizvajalci svoje naprave kombinirajo z go-eChargerjem.

OCPP

OCPP – standardizirana izmenjava podatkov za obračunavanje in spremljanje

Polnilnica bo kmalu lahko komunicirala z nadomestnimi storitvami (ponudniki storitev za obračunavanje, kot je “has to be”) prek OCPP. Glavni namen te funkcije je obračunavanje ali prenos napak.

OCPP = protokol za odprto polnjenje.

Adapter

Adapter – različni adapterji za vsako situacijo: enofazno polnjenje, večfazno polnjenje in polnjenje v gospodinjski vtičnici

go-e adapterji omogočajo polnjenje električnega avtomobila v kateri koli vtičnici. V Švici s T23 vtiči, v pristanišču in v kampu na CEE modri 16A ali na 16A varnostni vtičnici. Pri uporabi go-e adapterja se polnilni tok samodejno zmanjša. To preprečuje, da bi vtičnica bila preobremenjena.